BSidesBUD 2022 – nemzetközi kiberbiztonsági konferencia Budapesten

A 18 év alatti látogatók személyi igazolvány bemutatásával ingyen vehetnek részt a konferencián.

A BSidesBUD elnevezésű kiberbiztonsági konferenciát először a 2017-ben rendezték meg a Lurdy Rendezvényközpontban, az idei lesz a hatodik alkalom 2022. május 26-án, a helyszín ugyanaz – ebben az évben 16 előadó érkezik 8 különböző országból, izgalmas témákkal.

Az idei BSides Budapest konferencia összesen 12 előadással és 4 nagyobb lélegzetvételű workshoppal várja az érdeklődőket egy teljes napon át. A magyar IT-szakemberek mellett érkeznek előadók Izraelből, Észtországból, Franciaországból, Lengyelországból, Ausztriából, Angliából és Németországból, de képviselteti magát a szegedi és a budapesti Hackerspace csapata, valamint a SecurITeam is.

Szó lesz többek között DevSecOps-ról és GitHub Actions hackkelésről, Web3-ról, blockchainről, cross-chainről, IPv6 hackelésről és forgalomeltérítésről, bemutatásra kerül egy meglehetősen pimasz, Rust-ban megírt RAT (Remote Access Tool) is, melyben még Hidden VNC képességekkel is rendelkezik, de a jelenlévők azt is megtudhatják majd, hogy hogyan kell hatékonyan bug bounty-zni.

Ami a workshopokat illeti, az átfogó, 2 órás foglalkozások résztvevői elsajátíthatják például az IoT hackelés alapjait, de lesz alapozó Andoid-alkalmazás-hackelés és egy, a támadó játékosok számára (Red Team) érdekes mélyrepülésről is tanulhatnak, amely megmutatja, hogy miképp lehet úgy kódot írni, hogy azt semelyik AV se ismerje fel.

A minőségre garancia, hogy az eseményt a 18 éve működő, világszerte elismert Hacktivity IT-biztonsági konferencia csapata szervezi.

A szervezők fontosnak tartják a kiberbiztonsági szakma és a téma iránt érdeklődő közösség támogatását is, ezért létrehoztak egy úgynevezett Hackademy ösztöndíjprogramot, ami a Hacktivity konferenciák esetében már két éve nagy sikerrel működik. Ennek értelmében 2019-től kezdve minden évben több, mint félmillió forint értékben belépőjegyeket ajánlanak fel a hazai felsőoktatási intézmények tehetséges hallgatói és előadói számára az éves BSidesBUD konferenciára. A jegyekhez az erre a célra létrehozott HACKADEMY partnerprogramhoz való csatlakozáson keresztül lehet hozzájutni. A program összesen 100 darab jegyet bocsájt a partnerek rendelkezésére (40 jegy az oktatók részére, 60 diákjegy). A HACKADEMY partnerprogramhoz bármely olyan magyar felsőoktatási intézmény csatlakozhat, amelynek van IT irányú képzése. Jelentkezni az info@bsidesbud.com e-mail címen lehet.

A BSidesBUD 2022-ről bővebb információ a https://2022.bsidesbud.com weboldalon érhető el, a jegyeket pedig a következő linken lehet megvásárolni: https://bit.ly/3kj85PZ.

A 18 év alatti látogatók személyi igazolvány bemutatásával ingyen vehetnek részt a konferencián.

Azóta történt

Előzmények