Új elnöke van a magyar BSA-nak

Hirdetés

Dzsinich Gergely
Dzsinich Gergely

Új elnök irányítja ezentúl a Business Software Alliance (BSA) magyarországi tevékenységét. Az egyes szoftvergyártók érdekeit képviselő lobbiszervezet magyar tagozatának élén mostantól dr. Dzsinich Gergely, a Microsoft szoftverkalózkodás elleni tevékenységéért felelős vezetője áll – közölték.

„Mind a cégek, mind pedig az ország jövője szempontjából kiemelt jelentősége van annak, hogy Magyarországon megerősödjön a szellemi alkotások és az oltalmukat biztosító jogok tisztelete. Ez az egyik alapja és garanciája a kreatív szellemi tevékenység gazdasági hasznosításának. A szellemi alkotások, ennek természetesen részeként: a szoftverek védelemét biztosító jogszabályok következetes végrehajtásának határozott és tudatos erősítése szükséges a hatóságok, valamint minden jogalkalmazó részéről. Nem elégedhetünk meg azzal, hogy itthon évek óta 42 százalékos szinten stagnál az illegális szoftverek aránya” – nyilatkozta az újonnan megválasztott elnök, aki mielőtt 2009-ben csatlakozott volna a Microsofthoz, ügyvédként dolgozott.

Dzsinich úgy véli, a szoftverillegalitási mutató rövid távon az uniós átlag 36 százalékra csökkenthető. „Éppen ezért a legálisan működő cégeknek több támogatást szeretnénk nyújtani, a szellemi tulajdont megsértő vállalatokkal szemben viszont – a hatóságoknak nyújtott szakmai támogatás révén – a határozott fellépést segítjük. El kell érni, hogy ne lehessen jogosulatlanul és törvénytelenül versenyelőnyhöz jutni” – mondta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BSA

Azóta történt

Előzmények

  • Vállalkozásokat látogat a BSA

    A szervezet folytatja a Nagyvizit néven futó felvilágosító kampányt. Az idén és a jövő év elején több tucat kkv és intézmény látogatását tervezik.

  • Jogtisztaságra tanít az Adobe

    Aki végigolvassa az oktatóanyagot, és sikeresen válaszol néhány kérdésre, nyerhet is.

  • Kalózszoftverek: itthon a helyzet változatlan

    A BSA legújabb felmérése szerint az illegális szoftverhasználat aránya Magyarországon továbbra is 42 százalék. A stagnálás egyik oka a gazdasági válság.