Bryan Roper is búcsúzik a Microsofttól

A héten hétszáz főt küldenek el, várhatóan még a csütörtöki negyedéves jelentés előtt. A Windows szóvivője is távozik.

A héten 700 embernek mond fel a Microsoft, a jelek szerint még csütörtök előtt igyekeznek a tavaly bejelentett 2850 fős leépítés aktuális körét elintézni, hogy a negyedéves gazdasági beszámoló során biztosíthassák a befektetőket, minden a tervek szerint halad.

Hirdetés

A vállalat 113 ezer alkalmazottjához képest nem sok a 2,5 százalékos elbocsátás, melynek zömét már meg is tette a Microsoft, írja a Business Insider belsős forrásra hivatkozva. A redmondiak nem is költségcsökkentési céllal küldik el az embereket, hanem vérfrissítést hajtanak végre. Ezt bizonyítja, hogy jelenleg is 1600 nyitott pozíció vár betöltésre a cégnél.

Az elmúlt időszakban a párhuzamos pozíciókban, illetve a mobilos üzletágban tisztogatott a vállalat, 2014-15-ben pedig története legnagyobb leépítését hajtotta végre, akkor 18 ezer embertől búcsúztak.

Hétfőn, Twitterén köszönt el Bryan Roper is, aki a Windows üzletág szóvivője volt, egyúttal rendkívül szórakoztató előadó, akit cégen belül rocksztárnak is hívták sokan. Roper 2011 óta dolgozott a Microsoftnál, egy évig töltötte be a szóvivői posztot.

Előzmények