Bővít a hazai Lufthansa-leány

Hirdetés

A jövőben légi közlekedésre összpontosító fejlesztési és kompetenciaközpontként működik, és különböző információtechnológiai alkalmazások komplett fejlesztéséért felel majd az idén tizedik születésnapját ünneplő Lufthansa Systems Hungária Kft. A hazai leányvállalat már ma is több mint 200 alkalmazottat foglalkoztat, a tevékenységi kör kiterjesztésével azonban újabb 100 munkahely létesül – közölte a múlt hét végén a vállalat.

Tíz évvel ezelőtt a nemzetközi Lufthansa Systems csoport számos körülményt megvizsgálva döntött egy budapesti székhelyű leányvállalat alapítása mellett. Olyan érvek szóltak a magyar főváros mellett, mint a rendkívül magas színvonalú szakemberképzés, Magyarország kulcsszerepe a kelet-európai országok felé történő nyitásban, valamint a kedvező előrejelzések Budapest és körzetének gazdasági növekedésére vonatkozóan.

A magyar vállalat alapítása után, a kezdeti időszakban foglalkoztatott hatvan szakember megismerkedett az anyavállalat tevékenységének területeivel. Ezt követően a budapesti székhelyű leányvállalat egyre komplexebb feladatokat kapott és oldott meg sikerrel. A Lufthansa Systems Hungária így hamarosan a nemzetközi csoport egyik jelentős fejlesztési központjává vált. A magyar leányvállalat a légi közlekedés számára nyújtott informatikai szolgáltatások fejlesztésére specializálódott. Mérnökei jelentős mértékben hozzájárultak például a Lufthansa Légitársaság check-in rendszerével kapcsolatos fejlesztésekhez, de más légitársaságok számára is fejlesztettek értékesítési, menedzsment és utaskiszolgálási szoftvereket.

Azóta történt

Előzmények