Cloud-ellenőrzést kínál a HP

Hirdetés

A Hewlett-Packard termékei és szolgáltatásai között évek óta szerepelnek a biztonsággal kapcsolatos megoldások. A Secure Advantage portfólió új szolgáltatásokkal és megoldásokkal történő kiegészítése lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az informatikai infrastruktúra kulcsterületein - az adatközpontoktól kezdve a munkaállomásokon és a nyomtatókon át, egészen a számítási felhőig - átfogó biztonsági stratégiát valósíthassanak meg. A cloud computing egyre nagyobb részesedést kap a nagy informatikai cégek termékpalettáján, s így van ez a jelek szerint a HP-nál is.

Két olyan új szolgáltatást is bejelentettek most, melyeket sokévnyi kutatás előzött meg. Az Application Security Center of Excellence (CoE) keretében a szakértők a biztonságos alkalmazások fejlesztését támogatják a tervezéstől a tesztelésig, míg a Cloud Computing Security Assessment igénybevevőinek pedig lehetőséget biztosítanak annak kontrollálására, hogy az ügyfelek által egy másik féltől igénybe vett felhőalapú (cloud) szolgáltatás vajon tényleg annyira biztonságos-e, mint ahogy azt az ügyfél szolgáltatója állítja.

A hagyományos szolgáltatások közül az auditoroknak, hatóságoknak való állandó „megfelelési kényszerben” élő nagyvállalati informatikai üzemeltetők életét könnyítheti meg a Business Service Automation (BSA) Essentials Network nevű szolgáltatás, mely amellett hogy a szerver-, munkaállomás- és hálózatfelügyeleti eszközeihez nyújt automatikus és naprakész biztonsági riportolási lehetőségeket, most már hozzáférést is biztosít egy közösségi szolgáltatáshoz, ugyanis megnyílik az a tudásbázis az ügyfelek részére, melyet eddig csak a HP tanácsadói és mérnökei használhattak.

A végfelhasználókat kiszolgáló termékek köre egy titkosítást és biztonságos nyomtatást, valamint szkennelést könnyen lehetővé tevő központi megoldással bővült. Az Enterprise Secure Key Managerrel a kriptográfiai kulcsok generálása, kiosztása, kezelése, visszavonása és visszaállítása végezhető el egyszerűen. A magyar nagyvállalatoknál a belső adatrejtés még nem nagyon terjedt el, például egy volt munkatárs kódolt adataihoz a megfelelő kulcsok nélkül nem lehet hozzáférni, a kulcsok letétbe helyezése viszont jelentős kockázatot jelenthet ilyen célmegoldás hiányában.

A nyomtatók mindenféle kontroll nélküli használata is gyakori probléma. Az Access Control Printing Solution Suite lehetővé teszi, hogy – akár felhasználói szintre lebontva – meg lehessen határozni, hogy ki, mit, honnan, hova nyomtathat, mindezt együttműködve a felhasználói adatbázisokkal. A HP magyarországi államigazgatási ügyfeleinek talán az lehet a legfontosabb újdonság, hogy a minősített információk kinyomtatása jobban ellenőrizhető ezután. Ugyanez igaz az információk bevitelére is, hiszen a Scanjet Enterprise 7000n Document Management Workstation Series képes egyből titkosított PDF állományokba szkennelni az iratokat, majd nyom nélkül kitörölni a képet saját memóriájából. Így a jogosult felhasználókon kívül garantáltan nem férhet senki a féltve őrzött adatokhoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények