Hirdetés

A biztonságon válság idején sem spórolunk

Hirdetés

Az idén 8 százalékkal, 14,5 milliárd dollárra bővül a biztonsági szoftverek globális piaca – jósolja a Gartner. A tavalyi évben, melynek a derekán kezdett kibontakozni a pénzügyi válság, a növekedés még közel 19 százalékos volt, és a piackutató üveggömbje szerint az átmeneti lassulás után jövőre ismét két számjegyű, 13 százalékos lesz. A 2010-es forgalmat most 16,3 milliárd dollárra taksálják az elemzők.

„Noha a biztonsági szoftverek világpiacára is hatással van a gazdasági válság, a növekedés 2009-ben is erős lesz, hiszen a biztonság olyan kritikus terület, ahol a drasztikus költségcsökkentés nem járható út. Középtávon a legnagyobb növekedési potenciál a szolgáltatásként kínált szoftverekben (SaaS), a biztonsági berendezésekben és a kis- és középvállalati szegmensben van” – magyarázta Ruggero Contu, a Gartner e területért felelős elemzője.

2009-ben változatlanul a felhasználói biztonság lesz a piac legnagyobb önálló szegmense, ez adja majd az árbevétel 25 százalékát – a piackutató 3,6 milliárd dolláros forgalmat jósol e területen, amely 4 százalékos növekedésnek felel meg. A biztonsági szoftverek vállalati piaca 9 százalékkal, 10,9 milliárd dollárra nő. A Gartner jelentése külön kitér arra is, hogy az európai piac várhatóan 7 százalékkal, 3,2 milliárd euróra bővül az idén.

Azóta történt

Előzmények