Fegyveres rablási kísérlet egy bitcoin „bankban”

Nagy a csábítás, egyre többen hajtanak rá az alvilágból is az értékes kriptovalutákra.

A kriptovaluták, főként a bitcoin szédületes karrierje természetesen felkeltette a bűnözők érdeklődését is, egyre több ilyen híradás érkezik – de nemcsak az informatikailag felkészült hackerek igyekeznek busás nyereséghez jutni, hanem a „való világban” is szaporodnak a digitális pénzhez kapcsolódó bűncselekmények.

Hirdetés

Az egyik legutóbbiról a kanadai CBC News számolt be tegnap. Ezek szerint Ottawában három felfegyverzett férfi rontott be kedden reggel egy bitcoin piacteret üzemeltető vállalkozás irodájába. Négy alkalmazottat elfogtak, megkötözték őket, majd egyikük fejéhez pisztolyt tartottak, hogy „utaljon át” bitcoint. Az irodában volt még egy ötödik alkalmazott is, akit a rablók nem vettek észre, ő hívta a rendőrséget, a rablási kísérlet így eredménytelenül zárult.

A három gyanúsított közül egyet a rendőrök másnap elfogtak, a másik kettőt keresik, illetve keresnek egy feltételezett szemtanút is, aki távozott a helyszínről.

A letartóztatott 19 éves Jimmy St-Hilaire számtalan vádponttal néz majd szembe a bíróságon a rablástól kezdve a tiltott fegyverviselésig.

Hasonló bűncselekmény nemrég történt, amikor egy kriptopénz piac vezetőjét elrabolták, és csak közel kétmillió dollárnyi ethereumért cserébe engedték el, de Magyarországon is nagy sajtókarriert csinált a rendőrség december végi bejelentése, amikor egy „bitcoin-váltó” rabolta ki áldozatát.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények