Bíróság elé viszi a mobiltendert a DreamCom

Hirdetés

A DreamCom Kft. a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által hozott, a negyedik mobilszolgáltatói licencpályázat megszüntetéséről rendelkező jogerős végzés indokolásában nem talált az elsőfokú végzéshez képest új elemeket, ezért él további jogorvoslati lehetőségével, és a jogerős közigazgatási végzés bírósági felülvizsgálatát kezdeményezi – közölte ma az Externet Nyrt. és a Telekom 4 Magyarország Zrt. által tavaly októberben kifejezetten a negyedik GSM/UMTS-licenc megpályázására gründolt cég. A nyári ítélkezési szünet miatt a bíróság döntése legkésőbb késő őszre várható.

További jogorvoslati lehetőség az alkotmányossági panasz, melyet a jogerős határozat megszületését követő 60. napig lehet kezdeményezni, és ugyan az Alkotmánybíróság soron kívül tárgyalja ezeket az ügyeket, az eljárás időtartama nem prognosztizálható.

A DreamCom Kft. egyetértésben az NHH-val meg van győződve arról, hogy van helye negyedik mobilszolgáltatónak a magyar piacon. „Biztosak vagyunk abban, hogy a Hatóság elsősorban nem a piacon lévő inkumbensek megsegítésében, hanem új, reményeink szerint hazai tulajdonosokkal is rendelkező operátor piacra lépésében érdekelt” – áll a cég közleményében.

Hirdetés

Azóta történt

  • Itthon is elstartol az IPv6

    Az Externet ügyfelei fix IP-tartományokat kérhetnek a szolgáltatótól, amely augusztus óta készült a váltásra. Két év múlva elfogynak a régebbi szabványnak megfelelő címek – mondják.

  • Százmillió forintra büntették a Magyar Telekomot

    A vállalat a telefonos díjcsomagjai esetében aránytalanul magas kötbért szabott ki a hűségszerződést lejárta előtt váltó ügyfelekre, és ezzel korlátozta a versenyt – mondja az NHH.

  • Végleg lezárult a mobiltender

    A Fővárosi Bíróság is elutasította a csalódott pályázók fellebbezését, ezzel a történet véget ért.

Előzmények