Hirdetés

Bill Gates szerint nehéz kiválasztani a Microsoft új vezérigazgatóját

Augusztus óta keresi a Microsoft igazgatótanácsa az augusztusban visszavonulását bejelentő jelenlegi – és a vállalat 38 éves fennállása óta mindössze második – vezérigazgatójának utódját. A lehetséges jelöltek köréről eddig csak kevés információ szivárgott ki, a feladattal megbízott négyfős bizottság tagjai pedig csak elvétve, vagy egyáltalán nem beszéltek a keresésről.

Hirdetés

Bill Gates a Microsoft éves részvényesi gyűlésén megtörte a jeget, de ő is elég szűkszavúan és általánosságban beszélt, neveket vagy határidőket nem említett. A cégalapító, egykori vezérigazgató és a Microsoft főrészvényese elmondta, hogy sok belső és külső jelöltet hallgattak meg eddig, és elégedettek az eddigi eredménnyel, de hozzátette, hogy határidőket nem fog beszélni. „Ez egy komplex pozíció, sok különböző jártasságra, tapasztalatra és képességre van szükség. Az új vezérigazgatónak egy komplex globális üzletet kell majd irányítania, és nem okozhat gondot számára egy technológiaközpontú vállalat vezetése, és a legjobb embereinkkel való együttműködés, a felmerülő lehetőségek megragadása.”

Hétvégén a Bloomberg belsős forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Microsoft igazgatótanácsa november 18-án dönt arról, hogy ki legyen az a 3-5 jelölt, akik bejutnak az utolsó körbe. Bár a Microsoft a kiválasztással kapcsolatban hivatalosan továbbra sem ad semmilyen információt, Gates tegnapi megnyilvánulása arra utal, hogy a folyamat jól halad, és a cég akár még idén megnevezheti Ballmer utódját.

Azóta történt

Előzmények