Hirdetés

2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Bill Gates szerint nehéz kiválasztani a Microsoft új vezérigazgatóját

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Reuters

A vállalat alapítója és első vezérigazgatója szerint a pozíció betöltésére csak egy nagyon tapasztalt és a technológiában járatos képes, de további részleteket ő sem árult el.

Augusztus óta keresi a Microsoft igazgatótanácsa az augusztusban visszavonulását bejelentő jelenlegi – és a vállalat 38 éves fennállása óta mindössze második – vezérigazgatójának utódját. A lehetséges jelöltek köréről eddig csak kevés információ szivárgott ki, a feladattal megbízott négyfős bizottság tagjai pedig csak elvétve, vagy egyáltalán nem beszéltek a keresésről.

Bill Gates a Microsoft éves részvényesi gyűlésén megtörte a jeget, de ő is elég szűkszavúan és általánosságban beszélt, neveket vagy határidőket nem említett. A cégalapító, egykori vezérigazgató és a Microsoft főrészvényese elmondta, hogy sok belső és külső jelöltet hallgattak meg eddig, és elégedettek az eddigi eredménnyel, de hozzátette, hogy határidőket nem fog beszélni. „Ez egy komplex pozíció, sok különböző jártasságra, tapasztalatra és képességre van szükség. Az új vezérigazgatónak egy komplex globális üzletet kell majd irányítania, és nem okozhat gondot számára egy technológiaközpontú vállalat vezetése, és a legjobb embereinkkel való együttműködés, a felmerülő lehetőségek megragadása.”

Hétvégén a Bloomberg belsős forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Microsoft igazgatótanácsa november 18-án dönt arról, hogy ki legyen az a 3-5 jelölt, akik bejutnak az utolsó körbe. Bár a Microsoft a kiválasztással kapcsolatban hivatalosan továbbra sem ad semmilyen információt, Gates tegnapi megnyilvánulása arra utal, hogy a folyamat jól halad, és a cég akár még idén megnevezheti Ballmer utódját.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.