Bill Gates mégiscsak megy az űrbe?

Hirdetés

Úgy tűnik, a gazdag informatikusok leghőbb vágya, hogy kívülről is rápillantsanak arra a bolygóra, amelynek az életét oly gyökeresen megváltoztatták – na meg, hogy szétnézzenek, merrefelé is tovább…

A fél világ követi figyelemmel a magyar származású Charles Simonyi űrbéli napjait, s ő alig töltött fenn egy kis időt, máris új szenzációval szolgált, legalábbis profi orosz űrhajós társa szerint. Fjodor Jurcsihin egy, az orosz állami televíziónak adott élő interjúban említette meg, hogy Simonyi úgy tudja, Bill Gates is készül egy űrutazásra.


A PC WORLD szarkasztikus cikke végén szavazásra szólítja fel olvasóit

Mint köztudott, korábban Simonyi is a Microsoftnak dolgozott, ahol többek között a Word és az Excel fejlesztésével szerzett magának rangot (és vagyont). Ő az ötödik űrturista, aki dollármilliókat fizetett az utazásért a Nemzetközi Űrállomásra. Érdekes, hogy előtte 2002-ben a Space Adventures űrutazási iroda szervezésében szintén egy informatikus, a dél-afrikai Mark Shuttleworth járt odafönt. S most, ha igaz, egy újabb szoftverfejlesztő, a világ leggazdagabb embere is oda készül.

Mi persze ezt már korábban is tudtuk

Azóta történt

Előzmények