Bezárja közösségi oldalát a Microsoft

Tumblr, Twitter és Facebook akart lenni egyszerre, csak nem sikerült. Március közepén lekapcsolják a Socl alkalmazásait és oldalát.

Március 15-én leállítja közösségi platformját a Microsoft. A Socl több mint négy évvel ezelőtt indult, azóta sem lett átütő siker. Például azért, mert bizonyos országokban a mai napig nem elérhető hozzá az alkalmazás, illetve azért, mert nem igazán volt mögötte koncepció.

Eredetileg (hasonlóan a Facebookhoz) az oktatási intézmények diákjainak kapcsolatteremtésére (automatikus fordítás!) hozta létre a közösségi oldalt a Microsoft, amiről azt mondta, segíti majd a kutatásokat, az együttműködést, illetve támogatja az iskolai életet az iskolákon kívül. A terv szerint értékes tartalmak megosztását, létrehozását és átdolgozását gondolták a Socl feladatának.

Az egész rendszer olyan eszközökre épült, melyekkel álló- és mozgóképeket lehet kreálni, majd megosztani. Minimalista megjelenése kifejezetten puritán, elvileg a felhasználói tartalmaknak kellett volna megtöltenie élettel. Ez nem sikerült, ezért a redmondi székhelyű vállalat véget vet a próbálkozásnak.

Arról nem szól a búcsú, hogy mi történik a feltöltött tartalmakkal, például elmenthetik-e maguknak a felhasználók egyben, vagy van még egy hetük arra, hogy egyesével archiválják a számukra kedves képeket. A Microsoft Fuse csapata mindenesetre hálás a kialakult közösségnek, amely a kezdetektől lenyűgözte őket a kreativitásával, nyitottságával és pozitivizmusával. Köszönik, de nincs több látnivaló.

Előzmények