Békét köt a Crytek a Star Citizen fejlesztőjével

Nagyjából két éve írtunk arról, hogy a Crytek beperelte a Star Citizen fejlesztőjét. A konfliktus alapja az volt, hogy az eredeti egyezmény szerint a Cloud Imperium Games csak a CryEngine-t használhatja videojáték-motorként, és erre kötelező utalniuk a programban megjelenő logókkal, illetve jognyilatkozatokkal, valamint éves szinten biztosítaniuk kellett volna hibajavításokat és optimalizálásokat a CryEngine-höz. Azóta új fejlemények is történtek, aminek hatására a Crytek a per jogfenntartással való elutasítására kérte a bírót, hogy később újra benyújthassák a keresetet.

A Gamasutra nemrég észrevette, hogy változás történt az ügyben, ugyanis a Crytek, illetve a Cloud Imperium Games és a Robert Space Industries megegyezhetett egymással. A részletek ködösek, de az érintettek közös dokumentumban kértek némi haladékot a vitarendezési dokumentumok benyújtására, amivel a bíróság lezárhatja az ügyet.

Egyelőre egyik fél sem nyilatkozott arról, hogy milyen engedményeket tettek egymás felé, jelenleg az is elképzelhető, hogy az egyezmény főbb részletei sosem látnak napvilágot.