Bekapcsolva hagyta a videojátékot, leégett a háza

hold tight wait till the party's over
hold tight we're in for nasty weather
there has got to be a way
burning down the house

Egyből Tom Jones slágere ugrik be, miközben a KTHV tudósítását olvasom egy arkansasi tűzesetről, amit állítólag egy játékkonzol okozott. De talán mindez meghozhatja a gyógyulást a kóros videojáték-függőségből Carl Olson számára, akinek eddig a mindene volt az az Xbox 360 játékgép, ami a napokban lángra kapott szobájában.

Egész pontosan a túlhevülő tápegység gyújtotta be a környezetét, legalábbis ezt állapították meg a Little Rock-i Tűzoltóparancsnokság tűzvizsgálói: „A táp teljesen megolvadt, ráadásul az élénél volt a falnak támasztva, márpedig az ilyen szerkezeteknek kell a szellőzés” – mondja a parancsnok. „Az egész olyan hihetetlen. Évek óta játszom, de még soha nem láttam ilyesmit” – kontráz erre Olson, aki egyébként otthon sem volt, amikor lángra kapott a ház.

Azért tegyük hozzá gyorsan, a gamer igazán különlegesnek érezheti magát, hiszen valóban kevesen látnak, illetve tapasztalnak ilyesmit. Lehet, hogy a korai gyártású Xboxok jó része idő előtt elhalálozik (Olson is megtapasztalta már a red ring of death örömeit), a tápegységük pedig a vasalónál is forróbb, de azért valószínűleg nincs különösebb oka a félelemre annak a mintegy 18 millió vásárlónak, aki eddig szert tett egy Xbox 360 konzolra.

Nem ez az első eset egyébként, amikor egy játékgép hasonló módon tüzet okozott: 2005-ben egy első generációs Xbox konzol tápkábele olvadt meg, majd lett zárlatos. Akkor sajnos tragédiába is torkollt a tűzeset az USA Illionis államában – részben ennek hatására a Microsoft végül visszahívott 14 millió Xbox tápkábelt.

Most szerencsére csak anyagi kár keletkezett, az első vizsgálatok szerint nagyjából 100 000 dollárnyi.

Azóta történt

Előzmények