Ethical Hacking - Nyereményjáték az IT cafén

Ismét egy játékos vetélkedőre invitáljuk hűséges olvasóinkat: a ma kezdődő játékban nem lesznek nagyon nehéz kérdések, de azért néha komoly ismeretanyagot igényel majd a helyes megfejtés. Ez az infobiztonsági vetélkedő, melyet most a NetAcademia budapesti Ethical Hacking konferenciájának alkalmából szerveztünk, az informatika mindennapjainak kihívásaira szeretné a figyelmet írányítani. Az egy hétig tartó tudáspróbán – szándékaink szerint – a profi biztonsági szakemberek mellett a „műkedvelők” is eséllyel indulhatnak – de azért a díjakért meg kell majd küzdeni. Fóti Marcell, a NetAcademia vezetője szerint igyekeztek olyan kérdéseket összeállítani, amelyek egyben egyfajta oktatási missziót is képviselnek, tehát a kérdések felölelik a hackelés számos aspektusát – hozzáteszi azonban, hogy tíz kérdés helyes megválaszolása még senkit nem tesz szakemberré. "A kérdések megfogalmazása könnyed, humoros, lényegre törő lesz, igyekeztünk kerülni a hivatalos vizsgákra jellemző merevséget" – állítja a szakember.

Játékunkkal ismét arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az IT-biztonsági rendszerek szerves részei az informatikai struktúráknak, és ezt ma már Magyarországon is így kell elfogadnia a számítástechnikával kapcsolatban álló felelős informatikusoknak, függetlenül attól, hogy valaki otthoni, intézményi vagy vállalati szinten kötődik e területhez. Itt tartunk: egy mai hírünk szerint egymillió zombigép s akár napi százmilliárd spam lehet a világon. A Damballa nevű cég kutatói zombigépeket vizsgálva rátaláltak a Krakenre, mely állításuk szerint már legalább 400 ezer számítógépet tart irányítása alatt, köztük 50 olyan vállalat rendszerét, melyek a Forbes 500-as gazdasági listáján is szerepelnek. A vírusvédelmi programok mindössze az esetek 20 százalékában voltak képesek kimutatni azt a malware-t. Ijesztő adatok, bár még mindig azt mondhatjuk, kellő körültekintéssel, megfelelő szakismerettel megelőzhető a baj.

Induljon hát a VERSENY! KLIKK!

Hirdetés

Végül, de nem utolsósorban emlékezzünk meg azokról, akik ajándék-felajánlásukkal megtisztelték játékunkat. Partnereink ezzel a gesztussal is kifejezték az informatikai biztonságért érzett felelősségüket, elkötelezettségüket. A támogatók (ábécésorrendben): Ethical Hacking, Könyvlelő.hu, NetAcademia, NETGo.hu, Sicontact Kft. - ESET, Meroving Internetkutató, NotebookTrend.hu, Panda Security, PROHARDVER. A nyertesek az IT Café szerkesztőségének elismerő oklevelét is átvehetik.

Díjak:

Sorsolás: április 19-én, szombaton 16 órakor.

Azóta történt

Előzmények