Szövetségre lépett két globális vállalat üzleti felhőmegoldások használatára

A BDO-hálózat hároméves együttműködési megállapodást kötött a Microsofttal.

Stratégiai szövetséggé mélyítette korábbi együttműködését a BDO globális pénzügyi tanácsadó-hálózat és a Microsoft.

A nagy nemzetközi tanácsadó és könyvvizsgáló cégek körében jelentősnek mondható megállapodást május 10-én, Brüsszelben írta alá a két fél. Ennek értelmében a 164 országban és régióban jelenlévő, elsősorban a kkv-szektorban erős BDO minden képviselete egységesen a Microsoft üzleti felhőmegoldásait fogja használni.

A hároméves együttműködési megállapodás értelmében a BDO irodái ‒ köztük a magyarországi is ‒ nemcsak használják a Microsoft Azure, a Microsoft 365 és a Dynamics 365 platformokat, de segítségükkel innovatív digitális szolgáltatások és megoldások egyre szélesebb körét kínálják a BDO ügyfeleinek világszerte. A BDO ügyfelei tehát bármely iparágban használhatják majd a Microsoft felhő-, adat-, AI-, biztonsági és megfelelőségi megoldásait. A megállapodás a következő időszakban globálisan több mint 775 ezer vállalati ügyfelet érint majd. Mint a hivatalos közleményben írják: a közös munka részeként a BDO munkatársai jelentősen fejlesztik tudásukat, szakértelmüket a Microsoft megoldásokkal kapcsolatban, hogy kkv-ügyfeleiknek jelentős hozzáadott értéket adhassanak a vállalati digitalizáció terén.

A független tagvállalatokból álló nemzetközi BDO-hálózat tagjainak mindegyike különálló jogi személy. A BDO hálózat tagvállalatainak díjbevétele ‒ beleértve a kizárólagos szövetségek tagjait is ‒2021-ben 11,8 milliárd USD volt. Ezek a könyvvizsgáló, adó- és tanácsadó cégek 164 országban és területen nyújtanak szakmai szolgáltatásokat, világszerte összesen mintegy 95 414 munkatárssal és 1713 irodával.

A magyarországi BDO-nak egy ideje külön üzletága foglalkozik a Microsoft-termékek támogatásával és bevezetésével. Gerendy Zoltán, a magyarországi BDO vezető partnere a megállapodás kapcsán hozzátette: a két multinacionális vállalat egyezsége, a kapcsolat elmélyítése mindenképp új korszakot nyit a BDO informatikai készségeiben, és ebből egészen biztos, hogy a cég hazai ügyfelei is profitálnak. Ennek kapcsán a BDO Magyarország is elindította nemrég új Digitális szolgáltatásokat nyújtó üzletágát, mely már most is jelentős érdeklődésre tett szert, továbbá a Könyvelési üzletág szolgáltatási portfóliójának is számos Microsoft termék képezi alapját, mely megoldások biztosítják a modern és innovatív ügyfélkiszolgálást.

Azóta történt

Előzmények