BBC interaktív vetélkedő Javás mobiltelefonokkal

Hirdetés

A brit Developnet cég közreműködésével – a Sun Microsystems Java technológiájával – a BBC interakív játékot indított "Come and Have a Go... If You Think You're Smart Enough" címmel, amelyet szombat esténként fő műsoridőben sugároz a BBC One csatorna. A műsor a BBC első olyan játéka, amelyben a nézők aktívan közreműködhetnek mobiltelefonjukkal egy Java technológiás alkalmazás segítségével. Mivel a műsornak több mint hárommillió rendszeres nézője van, az alkalmazás úgy készült, hogy egyidejűleg játékosok százezreit szolgálhassa ki.

A Java technológiával működő mobiltelefon első lépésben csatlakozik a szolgáltató szintén Javas (J2EE) szerveréhez, mellyel a játékos telefonját szinkronizálja az adással. A játék folyamán az alkalmazás offline üzemmódban fut, és ezzel minimálisra csökkenti a játékosok mobil percdíját. A vetélkedő végén a mobiltelefonos alkalmazás elküldi a válaszokat a szervernek, amely kiszámítja a játékosok pontszámát, majd azonnali visszajelzést küld nekik arról, hogy jogosultak-e a 30 ezer fontos pénzdíj elnyerésére.

Az alkalmazás speciális kialakításával fokozatosan elosztható a forgalom a mobilhálózati infrastruktúra túlterhelésének megelőzésére. A technológia ugyanakkor rendkívül biztonságos is, a kliens és a szerver között minden adatátvitel titkosítva zajlik.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények