Bankszintű szabályozások alá vonná a stablecoinokat a Bank of England

A Bank of England szerint amennyiben elterjednek az úgynevezett stablecoinok, akkor az azokkal történő fizetést ugyanúgy kell szabályozni, ahogyan a bankok által kezelt tranzakciókat.

A Bank of England kijelentette, hogy a stablecoinokkal való fizetést ugyanúgy kellene szabályozni, mint ahogyan a bankok által kezelt tranzakciókat. A központi bank szerint erre szükség van, ha szélesebb körben is elterjednek a stablecoinok. Arról azonban egyelőre nem döntöttek, hogy adnak-e ki saját digitális pénzt, CBDC-t, amit a helyi pénzügyminiszter korábban Britcoin néven említett.

Andrew Bailey, a BoE vezetője szerint a kriptopénzek sok problémát és kérdést vetnek fel, a digitális pénzek jövőjével kapcsolatban azonban mindenképp fel kell tenni a nehéz kérdéseket.

A központi bank közleménye szerint amennyiben a digitális pénzek elég nagyra nőnek ahhoz, hogy hatással legyenek a pénzügyi stabilitásra, akkor a jelenleginél nagyobb szabályozásra van szükség.

A BoE egyike azon nagy jegybankoknak, amelyek saját digitális pénz piacra dobásán dolgoznak – a jegybankok ilyen formában szeretnék elhárítani a hagyományos pénzre fenyegetést jelentő veszélyeket, továbbá okosítanák tovább a fizetési rendszereket. Azt azonban nehéz lesz a jegybank szerint megbecsülni, hogy a valóságban mekkora az igény a digitális pénzre.

Azóta történt

Előzmények