2019. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Café blog rovat

Kétmilliárdért vett kosárlabdacsapatot Steve Ballmer

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Soha ennyit nem fizettek még egy, az NBA-ben szereplő csapatért.

(Infobulvár) A Microsoft korábbi vezérigazgatója, Steve Ballmer új pályán játszik: egy peres eljárás lezárultával sikerült megvennie a Los Angeles Clippers kosárlabdacsapatát kétmilliárd dollárért – ezen a területen ez a legnagyobb összeg, amit egy csapatért kifizettek.

Hirdetés

Ballmer már korábban jelezte vételi szándékát, ám a korábbi tulajdonos, a rasszista megjegyzései miatt a sportból tavasszal élethossziglan kitiltott 80 éves Donald Sterling és felesége között vita alakult ki a franchise értékesítésének joga miatt. Ezt a vitát döntötte most el egy Los Angeles-i bíróság, amikor megállapította, hogy Shelly Sterling férje megromlott egészségi állapota miatt jogosult a csapat eladására (ez konkrétan azt jelenti, hogy a jóval fiatalabb feleségnek sikerült bizonyítania, hogy férje Alzheimer-kórban szenved, így nem képes felelős döntést hozni).

Ballmer és Shelly Sterling nem sokat tétlenkedtek: a kosárlabda-szövetség által korábban már jóváhagyott tranzakciót a bírósági döntés kihirdetése után azonnal lezárták, így mostantól a karizmatikus menedzser irányítja a Clippers csapatát.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.