2019. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Magyar-azeri infokommunikációs tengely jön létre

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: MTI

Hazánk tovább folytatja keleti kapcsolatainak bővítését, immár infokommunikációs területeken is.

A Magyarország és Azerbajdzsán közötti informatikai, infokommunikációs adatátviteli fejlesztési lehetőségekről tárgyalt Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Ali Abbaszov azeri kommunikációs és információtechnológiai miniszter Bakuban – nyilatkozta az MTI-nek az egyeztetést követően telefonon Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár tegnap.

Hirdetés

Az államtitkár közölte: a felek megállapodtak abban, hogy szoros együttműködést alakítanak ki magyar és azeri cégek között, illetve kormányzati szinten adatközpontok, internet- és telefonhálózat építése, űrkutatási fejlesztési területeken, valamint postai vonalon.

Vályi-Nagy Vilmos elmondta: megegyeztek, hogy az azeri szakértői csoportok júniusban Magyarországra látogatnak, valamint magyar szakértők és cégek utaznak még ugyanebben a hónapban Bakuba. Hozzátette: a felsorolt területeken szeretnének konkrét szerződéseket kötni.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy megállapodtak a magyar-azeri infokommunikációs memorandum megújításáról, részben a technológiai fejlődés miatt, részben az infokommunikáció és a high-tech technológia együttműködési lehetőségeinek kibővítése érdekében.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.