Adatközpontot építenénk Azerbajdzsánban

Azeri kormánytagokkal tárgyalt hétfőn Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, a bakui tárgyalásokon egyebek közt szóba került egy víztározó építése és egy nagy teljesítményű adatközpont létesítése Azerbajdzsánban magyar részvétellel – olvasható a kormany.hu oldalán megjelent közleményben.

Szijjártó Péter, aki a két ország gazdasági vegyes bizottságának ülésén vesz részt Bakuban, az MTI-nek telefonon elmondta, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium folyamatos tanácsadási munkákat végez az azeri állami vízügyi vállalatnak és célegyenesbe értek egy nagykapacitású víztározó építéséről szóló tárgyalások is. Megállapodás született továbbá arról, hogy az azeri kormány 10 ezer magyar szarvasmarha beszerzésére biztosít költségvetési forrást, ennek jegyében állategészségügyi megállapodást írnak alá a felek. Az államtitkár közölte azt is, hogy előrehaladott tárgyalások zajlanak egy Bakuban létrehozandó nagy teljesítményű regionális adatközpont megépítéséről magyar vállalati részvétellel. A 120 millió eurós beruházásra vonatkozó ajánlatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium átadta az azeri kormánynak.

A gazdasági vegyes bizottság ülése mellett magyar-azeri üzleti fórumot is szerveztek Bakuban, amelyen 28 magyar vállalat, többek között a TriGránit, a T-Systems és a Knorr Bremse vett részt.

Azóta történt

  • Szuper szerverpark Százhalombattán

    A tervek szerint Európa egyik legkorszerűbb szerverparkja épül a Batta Ipari Parkban Százhalombattán. A beruházó ezTrade Kft. szeptember 18-án írta alá az adásvételi szerződést a parkot üzemeltető Szákom Kft.-vel.

Előzmények