Az új szabályozásig biztosan mehet az Uber

A másodfokú bíróság döntése alapján az Uber tovább folytathatja működését Franciaországban, legalábbis addig, míg az alkotmánybíróság jóvá nem hagyja az új helyzetre alkotott törvényeket – írja a Le Figaro. Erre várhatóan júniusban kerül majd sor. Az Uber ügyében a legfelsőbb bíróság szeptemberi ülésén dönt majd.

Hirdetés

Néhány hete a párizsi rendőrség megszállta az Uber francia központját, ahonnan digitális dokumentumokat, a sofőrök mobiltelefonjait, illetve e-mailek másolatait vitték magukkal. Az eset nem sokkal azután történt, hogy az Uber panasszal élt a bíróság korábbi döntése ellen. A hatóság akkor azt nyilatkozta, a házkutatásnak nincs köze sem a panaszokhoz, sem pedig az Uber elsőfokú betiltásához.


[+]

A ma reggeli döntést az Uber szóvivője „erőteljes jelzésnek” értékelte, hiszen a szolgáltatás rendben van, csak a szabályokat kell hozzáigazítani. A francia taxisok több ízben adtak hangot nemtetszésüknek, legutóbb azután, hogy decemberben a bírósági ítélet hagyta volna az internetes vállalat működését. Ennek hatására bár a belügyminisztérium megerősítette a tiltást az engedély nélküli személyszállítás intézményén, januárban a legális személyszállítók több uberes autót megrongáltak. A klasszikus modellben dolgozók szerint ugyanis nem fair, hogy míg ők rendszeresen szigorú szabályok szerint vizsgáztatják autóikat, illetve ők maguk is speciális biztosítással és engedélyekkel rendelkeznek, addig az Uber sofőrjei úgy garázdálkodhatnak az utcákon, mint a köznyelvben hiénának is nevezett engedély nélküli taxisok.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Uber

Azóta történt

Előzmények