Az SAP is hajt a PeopleSoft-ügyfelekre

Az SAP AG átfogó kínálattal és SAP-alkalmazásokat, technológiát és karbantartási szolgáltatásokat tartalmazó, rugalmas termékfejlesztési ütemtervvel áll a PeopleSoft és a JD Edwards (JDE) megoldásait is használó SAP-ügyfelek rendelkezésére. Az SAP ezzel követte a Microsoft két héttel ezelőtti bejelentését, amelyben ugyancsak az elárvult PeopleSoft-ügyfeleknek kínáltak problémamentes áttérést a szoftvergyártó termékeire.

Hirdetés

"Nyilvánvaló, hogy a PeopleSoft vagy az általa korábban felvásárolt JDE megoldásait használó cégek most komolyan aggódnak szoftvercsomagjaik jövője, illetve további támogatásuk miatt" – nyilatkozta Bill McDermott, az SAP America elnök-vezérigazgatója. Mindeközben a PeopleSoftot felvásárló Oracle megragad minden fórumot, hogy elmondja további fejlesztési terveit a megszerzett szoftverportfólióval kapcsolatban.

Hogy az SAP mennyire komolyan gondolja segítő szándékát, az is bizonyítja, hogy megvette a felvásárolt cég szoftvereivel kapcsolatos karbantartási és támogatási szolgáltatások szegmensében ágazatvezető, a Texas államban lévő bryani székhelyű TomorrowNow társaságot. A tranzakció részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Az SAP PeopleSoft- és JDE-megoldásokhoz kidolgozott karbantartási és szoftvertámogatási szolgáltatásokat is biztosít az újonnan felvásárolt cégen keresztül. E szolgáltatásokat a kezdeti időszakban a korábbi közös ügyfelek élvezhetik, s így kellő rugalmassággal és biztonsággal, saját ütemezésüknek megfelelően tervezhetik meg karbantartási és szoftvermigrációs stratégiájukat.

Az új szolgáltatás életképes lehet, amit az is bizonyít, hogy az SAP globális ügyfélkörében mintegy kétezer olyan vállalat van, ahol az SAP-megoldás mellett PeopleSoft- vagy JDE-alkalmazást is használnak. Az SAP várakozásai szerint az új portfólió különösen népszerű lesz az olyan régebbi SAP-ügyfelek körében, amelyek tanácstalanok a tágabb értelemben vett szervezetük valamely pontján futó PeopleSoft- vagy JDE-megoldás jövőjét illetően.

Azóta történt

Előzmények