Az online biztosítási alkuszok mintájára jön a netes távközlési alkusz

Július elejétől átfogó információbázis jelenik meg az interneten a teljes hazai mobil-, vezetékes telefon-, televízió-, és internetszolgáltatói kínálatról. A többféle szempont alapján is összehasonlítási lehetőséget nyújtó oldalon a lakossági és vállalkozói körből érkező érdeklődők akár azonnal meg is rendelhetik majd a kívánt szolgáltatásokat. A független portál indítását a hazai szolgáltatók támogatják.

Sokan, több fórumon beszélnek a telekommunikációs szolgáltatások kínálati piacának áttekinthetetlenségéről. A most fejlesztése végéhez közeledő internetes portálnak éppen az a célja, hogy eligazodást nyújtson a lakossági és a kisvállalati szegmens számára kínált távközlési szolgáltatások között, valamint egyszerűsítse és támogassa a gyors ügyintézést – állítják a fejlesztők.

A felhasználók nagy része nincs tisztában azzal, hogy lakóhelyén pontosan hány szolgáltató ajánlata közül válogathat, ugyanígy kevesen látják át, hogy az egyező sávszélességű internetcsomagok havi díjai esetenként jelentősen eltérhetnek más-más szolgáltatóknál. Júliustól azonban mindenki könnyen, gyorsan és egyszerűen eldöntheti, hogy melyik szolgáltató ajánlata felel meg leginkább elképzeléseinek, pénztárcájának – nyilatkozta a Telkopiac.hu portál fejlesztését végző IDS-Team Kft. képviselője. Nyilas Anita hangsúlyozta, az új honlapon a hazai telekommunikációs szolgáltatásokat minden különösebb szakértelem nélkül, bárhol és bármikor le lehet kérdezni, és a portálon azonnal lehetőség nyílik az online megrendelésre is. A webáruház árai megegyeznek majd a szolgáltatók áraival, de a tervek szerint a telkopiac.hu-nak saját akciói is lesznek.

A portál fejlesztőinek célja, hogy rövid időn belül a teljes hazai távközlési paletta elérhető és megrendelhető legyen az oldalon keresztül. A kezdeményezést a legnagyobb piaci szereplők is örömmel fogadták és támogatják. A neves és ismert távközlési szolgáltatók mellett a kisebb cégek csatlakoztak, csatlakoznak a rendszerhez. Mivel a portál azonnali áttekintést és összehasonlítást nyújt a teljes hazai kínálatról, a kezdeményezéstől komoly piactisztulást vár az üzemeltető.

Azóta történt

Előzmények