Az idén is elmarad a Comdex

A Comdex szervezői tegnap megerősítették, hogy az idén sem kerül megrendezésre a Las Vegas-i számítástechnikai seregszemle. A MediaLive International – mely évekkel ezelőtt vásárolta meg a kiállítás jogait – tavaly a csökkenő érdeklődésre és az erősödő versenyre hivatkozva fújta le a rendezvényt, de ígéretet tett arra, hogy 2005-ben visszatér a show. Mint kiderült: ugyan a látogatók örültek volna a hajdan szebb napokat látott it-kiállítás felélesztésének, a kiállítók az idén sem tolongtak.

A szervezők ma már óvatosabban fogalmaznak a rendezvény jövőjével kapcsolatban: meghallgatják az iparág meghatározó szereplőinek véleményét, és a visszajelzések alapján döntenek a show sorsáról. Egyelőre tehát nem lehet tudni, hogy tovább él-e a Comdex.

Szakértők már jó ideje úgy vélik, az általános it-kiállítások ideje lejárt, és könnyebben lehet kiállítókat toborozni olyan vertikális, egyes iparági szegmensekre fókuszáló eseményekre, mint amilyen az egyre népszerűbb Las Vegas-i Consumer Electronics Show.

Azóta történt

Előzmények