Az IBM is küzd a járványok ellen

Hirdetés

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Egyesült Államok Egészségvédelmi és Kórmegelőző Központja (US CDCP), valamint a világ több vezető közegészségügyi intézménye és az IBM ma New Yorkban elindította a fertőző betegségek terjedésének megfékezésére irányuló Global Pandemic Initiative programot. A kezdeményezés alappillére a fejlett szoftvertechnológia segítségével klinikai adatok gyűjtése, feldolgozása, megosztása az egészségügyi intézmények, laboratóriumok, közegészségügyi hivatalok között, ezzel a különböző érintett szervezetek együttműködésének javítása, a kommunikáció hatékonyabbá tétele.

A fertőző betegségek korunk modern szállítási-közlekedési hálózatain keresztül történő gyors elterjedése megköveteli, hogy a lehető leggyorsabban modellezzék egy-egy járvány várható terjedését térben és időben, így az egészségügyi és kormányzati szakemberek hatékonyabb felkészülési terveket dolgozhatnak ki. A megfelelő intézkedésekhez elengedhetetlen a kormányzati és a közegészségügyi szervezetek közötti azonnali, határokon átívelő, zökkenőmentes adatcsere.

Az IBM a járványok kitörésével kapcsolatos információ elektronikus úton történő átadására, megosztására és e betegségek terjedésének előrejelzésére szolgáló nyílt forráskódú szoftverrendszereket dolgoz ki és ajánl fel a projekt és a nyílt forráskódú fejlesztő közösség részére. Ezen túl IBM szuperszámítógépeket használnak majd fel a kórokozómutációk kialakulásának és a gyógyszervegyületek hatásának modellezésére is, amellyel lerövidíthetik a vakcinák előállításához szükséges időt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények