Az e-mailem egy bikinis csaj

Hirdetés

Nem tudni, hogy viccnek szánták-e, vagy sem, viszont hihetetlenül gagyi. Robert Savage amerikai vállalkozó – aki szabadidejében saját szigetei egyikén relaxál és Shakespeare-darabokat olvas, egyszóval ráér – állt elő azzal az ötlettel, hogy ideje megreformálni vagy legalábbis valamelyest feldobni az e-mailezés alapjaiban évtizedek óta változatlan gyakorlatát. Betűket olvasunk és gépelünk be egy szövegszerkesztőre hasonlító ablakban – ez tényleg nem izgalmas. Savage javaslata ez: helyezzük az e-maileket egy, a Second Life-éhoz hasonló háromdimenziós világba, ahol a leveleket emberek személyesítik meg. (Ugyanerre a koncepcióra épül a vállalkozó VisitorVille nevű webstatisztikai alkalmazása, amely a weboldalak látogatóit jeleníti meg 3D-s figurákként.)


Az olvasott levelek háreme

Ebből az ötletből született meg a 3D Mailbox e-mail kliens. Ez abban különbözik a hagyományos levelezőprogramoktól – mint amilyen az Outlook, a Thunderbird, a Bat vagy az Eudora –, hogy levelezésre gyakorlatilag nem használható. Viszont: van neki egy méretes, 72 megabájtos telepítője és grafikus felülete is. A fejlesztők – Savage elmondása szerint egy körülbelül 50 fős team – több témát is ígérnek, 2-3 havonta egy újat, egyelőre azonban be kell érnünk azzal a látvánnyal, hogy a leveleink egy miami szálloda körül tesznek-vesznek.

A miami színben az e-maileket fürdőruhás csajok formálják meg (lehetnek pasik is, de ezt a lehetőséget azonnal letiltottuk). A beérkező levelek a szálloda strandjának kapujánál sorakoznak, ahol egy ajtónálló-kidobóember (ő a spamszűrő) ellenőrzi őket. A spamek itt csodálatra méltó metamorfózison mennek keresztül: csinos lányokból hájas férfiakká változnak át, és azonnal elindulnak egy cápáktól hemzsegő öböl strandjára. Ki lehet találni, hogy mi lesz a sorsuk. A többiek először lezuhanyoznak (mert az jó), aztán belecsobbannak a szálloda medencéjébe, és háton úszva (ugye női avatarokról van szó) szelik a habokat egészen addig, amíg el nem olvassuk őket. Ilyenkor kilibbennek a partra, és letelepednek egy nyugágyra.

Egészen biztosan nem a sex sells mottó lebegett az ötletgazda szeme előtt. Ezt bizonyítja az is, hogy a hamarosan megjelenő második téma helyszíne a Los Angeles-i nemzetközi reptér, ahol az üzeneteket repülőgépek szimbolizálják. A lehetőségek szinte korlátlanok. A 3D Mailbox ingyenesen is használható, de csak a fizetős – 30 dollárért megvásárolható – változatában van meg az opció a különféle témák közti válogatásra. Ez a verzió nem fűz reklámüzenetet a kimenő levelek végére sem.

Azóta történt

Előzmények