Az Avast felvásárolja az AVG-t

Mindkét vállalat Csehországban jött létre, és úgy látták, hogy együtt sikeresebbek lehetnek.

A vállalatok ma sajtóközleményben jelentették be, hogy az Avast Software sikeres felvásárlási ajánlatot tett az AVG Technologies, a biztonsági iparban szintén neves és népszerű cégre, méghozzá részvényenként körülbelül 30 százalékos prémiumot, 25 dollárt kínáltak, ami azt jelenti, hogy a teljes egészében készpénzes, hitelből finanszírozott akvizíció értéke 1,3 milliárd dollár.

Hirdetés

Mindkét vállalkozást Csehországban alapították, az AVG-t Jan Gritzbach és Tomáš Hofer 1991-ben, az Avastot nem sokkal korábban Pavel Baudiš és Eduard Kučera hozta létre. Mindkét vállalkozás sikeresnek bizonyult, az ezredforduló környékén léptek ki a nemzetközi piacra.

A hivatalos közlemény szerint minden esély megvan arra, hogy a két vállalat megoldásait kombinálva olyan új biztonsági vállalat jöjjön létre, mely kiválóan ki tudja szolgálni ügyfeleik igényeit – az egyesülés után a jelenlegi felhasználószámmal számolva 400 millió végponton alkalmazzák technológiájukat, ezek közül 160 millió mobilkészülék.

A felvásárlási szándékot mindkét vállalat igazgatótanácsa egyhangúlag támogatta, és így az AVG részvényeseinek ajánlják a jóváhagyást.

A részvényesek egyetértésének kifejezése után a szokásos engedélyeztetési eljárást is végig kell még vinni, az előzetes várakozások szerint a felvásárlás szeptemberben vagy októberben záródik le.

Azóta történt

Előzmények