Egyre több a kibertámadás Ausztráliában

A jelentések szerint a kiberbűnözői csoportok és az államilag szponzorált csoportok is rászálltak Ausztráliára a kibertámadásokkal.

A múlt hét végén az Ausztrál kormány és az ACSC kiberbiztonsági központja kiadott egy jelentést, amely szerint az utóbbi évben rászálltak a kiberbűnözők és az államilag szponzorált csoportok az országra.

Éves szinten 13 százalékkal több, 76 ezer ilyen bejelentést kaptak, ennek a fele ért konkrét magánembereket csalás vagy lopás formájában. Az alapvető szolgáltatások ellen irányuló támadásokból rengeteget hárítottak el, többek között az ország áramtermelésének tizedét biztosító CS Energy elleni támadást is. A kritikus infrastruktúrával kapcsolatban 95 kiberincidenst jelentettek.

A helyi miniszterelnök szerint ideje felébredni, a cégeknek pedig együtt kell cselekedniük, és jobban kell teljesíteniük. A kormány már intézkedik, de ezt kérik a privát szektortól is, a saját és ügyfeleik érdekében.

A korábbi, ausztrál cégeket érő nagy támadássorozatról többek között itt számoltunk be. A jelentések szerint több hatalmas támadás is egyszerű akció volt, amit a szoftverfrissítések hiánya tett lehetővé. Komoly szakemberhiányról és a meglévők túl nagy terheléséről is beszélnek továbbá az ágazatban.

Azóta történt

Előzmények