Az ausztrál bankok egyelőre nem kérnek a kriptopénzes cégekből

Visszautasították a vezető ausztrál bankok azt a nyomást, amely a kriptocégekkel való együttműködésre szólította fel őket.

A két legnagyobb ausztrál banknak mondható NAB és Westpac egyaránt visszautasítottak minden kritikát, amely azt állította, hogy akadályozzák a versenyt azzal, hogy nem hajlandóak együtt dolgozni a kriptopénzes cégekkel.

A legtöbb nagy ausztrál pénzintézet nem hajlandó belépni a szektorba, a hatalmas növekedések ellenére sem tartják elfogadhatónak a kockázatot. Az ASX sem engedte be a kriptomegoldásokat a tőzsdéjére.

A NAB vezetője közölte, hogy vizsgálják a kriptopénzekkel való kapcsolat lehetőségét, és azt is, hogy arra egyáltalán van-e szükség. Bár a kriptopénzes ügyfeleket nem tiltják irányelvszerűen, de a gyakorlatban ki sem szolgálják őket. A bankok vezetői szerint előbb látniuk kell, hogy mit szól a jegybank és a hatóságok, ezután pedig azt is értékelniük kell, számukra mekkora kockázatot jelent, hogy nyitnak kriptocég felé. Szerintük a kriptopénzek anonim jellege miatt nem igazán lehet megfelelni a pénzmosás- és terrorellenes törvényeknek.

A helyi kriptopénzes cégek arra panaszkodnak, hogy az ország négy nagy bankja közül egyik sem hajlandó velük együttműködni.

Előzmények