1947. augusztus 18.

Bejegyzik az 1938-ban egy Palo Altó-i garázsban létrehozott céget, mely két alapítója, William Hewlett és David Packard után a Hewlett-Packard nevet kapta. Az 538 dollárból elindított vállalkozás első terméke egy audiooszcillátor volt. A cég neve 2002 óta hivatalosan HP.

 • Kapcsolódó cégek:
 • HP

Azóta történt

 • 1912. szeptember 7.

  A coloradói Pueblóban megszületett David Packard, a Hewlett-Packard társalapítója. A Stanfordon végzett, később Nixon elnök kormányában tisztséget vállaló mérnök az egyetemen ismerkedett össze William Reddington Hewlettel, akivel 1939-ben megalapították a 2002 óta már HP néven működő vállalatot.

Előzmények

 • 1981. április 12.

  Az első amerikai űrrepülőgép, a Columbia elindul első, kétnapos útjára, s a fedélzetén tartózkodó két űrhajós, John Young és Robert Crippen a légkörbe érkezés szögét a HP már inkább számítógépre emlékeztető számológépe, a HP 41C segítségével határozták meg.

 • 1996. március 26.

  83 éves korában meghalt David Packard villamosmérnök, aki 1939-ben évfolyamtársával, William Hewlett-tel és 538 dollár alaptőkével megalapította a Hewlett-Packard Companyt. Azt, hogy a vállalat nevében melyikük neve kerüljön előre, pénzfeldobással döntötték el. A HP első pénzügyileg is sikeres terméke egy oszcillátor volt.

 • 1972. január 4.

  A Hewlett Packard bemutatja az első tudományos célú zsebszámológépet, a billentyűi száma után elnevezett, RPN beviteli móddal működő HP-35-öt. A kezdetben 395 dolláros áron kínált, később óriási sikernek bizonyult szerkezetet az IEEE besorolta a legfontosabb műszaki mérdfölkövek közé.