ASVA-ProArt: Van máásik!

Hirdetés

Két szerzői jogvédő szervezet, az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA) és a Szövetség a Szerzői Jogokért (ProArt) együttműködési megállapodást kötött az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatallal, a szerzői jogsértések elleni erőfeszítéseik támogatására. A megállapodást ma délután nyilvános sajtótájékoztató keretében írták alá, amelyet az APEH Széchenyi rakpari székházában tartottak.

A sajtótájékoztatón Juhász István, az APEH szakmai elnökhelyettese, Kálmán András, az ASVA igazgatója és Szűts László, a ProArt elnöke ismertették az együttműködés célját. Az APEH szempontjából a legfontosabbnak a kalózkodásból fakadó nemzetgazdasági vagyoni kár csökkentését nevezték, ezenkívül segíteni kívánják a feketegazdaság visszaszorítására irányuló kormányzati erőfeszítéseket. A jogvédő szervezetek a jogsértések elleni közös fellépés, valamint a visszaélések felderítése érdekében végzett tevékenység összehangolása révén szeretnének profitálni az együttműködésből.

Az ASVA, a ProArt és a szoftvergyártók jogvédő szervezete, a BSA három napja írt alá hasonló megállapodást az Országos Rendőr-főkapitánysággal, szintén a közös fellépés és az összehangolt felderítőmunka támogatására.

Azóta történt

Előzmények