Leépítésekbe kezd az Arm a meghiúsult NVIDIA-üzlet miatt

A jelentések szerint az új ügyvezető leépítéseket foganatosít, ez akár 1000 dolgozót is érinthet.

Az NVIDIA a múlt hónapban hivatalosan is megerősítette, hogy visszalép az Arm felvásárlásától, miután nem tudták meggyőzni a hatóságokat arról, hogy az egyesülés nem jelent trösztellenes problémákat, és nem érinti az Arm szabad licencelési modelljét.

A Softbank bár bár kap egy 1,25 milliárd dolláros díjazást, de az Arm esetében így is változásokra kell számítani. A meghiúsult üzlet miatt állítólag a dolgozók 15 százalékát is leépíthetik. Erről a The Telepgraph jelentésében beszélt az Arm új ügyvezetője, Rene Haas, aki elmondta: redundanciák miatt akár 1000 dolgozót is elküldhetnek. Jelenleg 6400 főt foglalkoztatnak, ebből 3500-at Nagy-Britanniában. A leépítések állítólag az USA-t és Nagy-Britanniát érintik majd.

Az ügyvezető szerint a cég előtt álló lehetőségek sikeres kiaknázásához fontos odafigyelni a költségekre és a befektetésekre, a versenyképesség fenntartása érdekében pedig leállítják azt a munkát, ami nem kulcsfontosságú a sikerhez, és átértelmezik a munkavégzést. Olyan tevékenységekre koncentrálnak majd, ami előmozdítja a tervezett stratégiát.

A Softbank korábban megerősítette, hogy valóban tőzsdére vinné az Arm vállalatot, a meghiúsult felvásárlás miatt. Az IPO előtt azonban csökkentik a költségeket, hogy a befektetők számára jobb képet fessenek.

Azóta történt

Előzmények