Április elsején az IT-hírekben is sok az átverés

Nem árt figyelni.

Az óvatosság sosem árt.

Hirdetés

Ez is az.

De szeretünk egy videót, nézzétek meg.

 

Azóta történt

  • 1976. április 1.

    Steve Jobs, Steve Wozniak és Ronald Wayne megalapítják az Apple I személyi számítógép terjesztésére az Apple Computer Inc. elnevezésű vállalkozást. A cég később lecserélt logóját Wayne találta ki, áprilisban bemutatott első termékét Wozniak tervezte, az értékesítés Jobs ötlete volt. A júliustól 666,66 dollárért árusított, fadobozba épített Apple I-ből 200 darabot gyártottak.

  • 2004. április 1.

    Április tréfának hitték, pedig nem az volt: a Google bejelenti, hogy ingyenes webmailszolgáltatást indít Gmail néven, amely 1 GB tárterületet biztosít a használóinak az üzenetek tárolására. A merész húzás válaszlépésre kényszeríti a riválisokat – melyek ekkoriban 2-4 megabájtos postafiókokat kínáltak ingyen –, és megöli azt a divatos üzleti modellt, amely előfizetés fejében adott használható méretű tárhelyet a levelezőknek.

  • 1922. április 1.

    Pittsburghben, az USA Pennsylvania államában megszületett Alan Jay Perlis amerikai számítógéptudós, akit a programnyelvek megírása területén a szakma egyik legnagyobbjának tartanak, ő kapta meg elsőként 1966-ban az informatikai elismerés csúcsának számító Turing-díjat. A nevéhez köthető aforizma legendás lett: „Ha valaki azt találná mondani, hogy »kéne egy programnyelv, ahol csak azt kell megmondanom, hogy mit akarok«, adjatok neki egy nyalókát.”

  • 1980. április 2.

    A Microsoft bejelenti a Z80 SoftCardot, a vállalat első és sokáig egyetlen hardvertermékét. A Zilog Z80 processzort tartalmazó, 349 dollárba kerülő lapocska lehetővé tette, hogy az akkoriban népszerű Apple II személyi számítógépeken CP/M operációs rendszer alá írt programok is futtathatóak legyenek. Az 1986-ig gyártott kártya igen sikeres volt, a Microsoft forgalmának a felét a SoftCard-értékesítés adta.