3D-nyomtatással forradalmasíthatja a gyártást az Apple

A következő Apple Watch okosórák kereteit gyártanák 3D-nyomtatók segítségével, azután más termékeknél is bevetnék a technológiát.

A Bloomberg jelentése szerint már az Apple is kísérletezik a 3D-nyomtatókkal: azt tesztelik, hogy tudnák-e gyártani a következő okosóráik rozsdamentes acél kereteit.

Az új gyártási eljárás feleslegessé tenné, hogy fémrészeket kelljen a termék formájára vágni, ami végeredményben gyorsabb gyártáshoz és sokkal inkább környezetbarát folyamathoz vezetne, állítják a jól értesült források.

Az új technológiával az Apple sokat javíthat az ellátási láncán, és amennyiben a tesztek sikerrel zárulnak az okosóráknál, akkor az Apple az új gyártást több terméknél is alkalmazná a következő években, derült k a jelentésből.

A titán Apple Watch Ultra esetében is bevetik egyébként a 3D-nyomtatást, de a váltásra csak jövőre kerülhet sor. Értelemszerűen a szeptember 12-i eseményen, az iPhone 15 széria mellett várhatóan bemutatkozó új Apple Watch modelleket még nem 3D-nyomtatással gyártják.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények