Hirdetés

Dekarbonizálásra kéri az Apple a beszállítóit

Tisztaenergiával kapcsolatos befektetéseket jelentett be az Apple, de a beszállítói felé is volt kérése.

Bár a töltők dobozból kivételét a csomagolás és plusz fuvar miatt alapvetően még a környezetvédők is elítélik, más téren valóban igyekszik sokat tenni a környezetvédelemért az Apple. A héten például tisztaenergiával kapcsolatos befektetéseket jelentett be.

Európában olyan projekteket indít, amelyek nap- és szélenergiával kapcsolatosak, továbbá arra kérte a beszállítóit, hogy kezdjenek az iPhone-ok és más termékek gyártása kapcsán dekarbonizálási műveletekbe.

Az új projektek révén Európában lehetővé tennék az Apple eszközök energiaellátását alacsony karbonlábnyomú árammal. Éves szinten további 3000 GWh megújuló energiát jelenthet a mostani befektetéssorozat.

A cég 2020-ban döntötte el, hogy 2030-ra a teljes üzletében, termékeiben és ellátóláncában karbonsemleges lesz. Utóbbi partnerektől most jelentést kérnek a haladásról, ezentúl évente ellenőrzéseket is tartanak. Az Apple közvetlen gyártási költségeinek 70 százaléka több mint 200 beszállítónál oszlik el – ezek elkötelezték magukat a tisztaenergia mellett az Apple eszközök gyártása kapcsán.

Sok multicég egyre jobban igyekszik a globális ellátóláncát a karbonlábnyom csökkentése felé terelni, mindez ugyanis a hatóságok és a befektetők szemeit is egyre jobban szúrja – de újra és újra olyan jelentések kerülnek elő, amelyek szerint inkább hangzatos marketingfogásként kezelik a témát, mintsem valódi környezetvédelmi törekvéseket hajtanak végre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények