A hardverek is kémkednek - az Apple sajátot akar

Nemrég számolt be arról az IT café is, hogy a döntő mértékben szoftveres fejlesztésekből és egyedi hardverek tervezéséből élő Apple valamilyen okból elégedetlen az Amazon felhőszolgáltatásával, és inkább a Google-t választják a jövőben. Azóta újabb hírek láttak napvilágot, nevezetesen a The Information számolt be arról belső forrásokra hivatkozva, hogy a vállalat saját tervezésű, saját maguk által gyártott és üzemeltetett hardveres hátteret akar létrehozni, mivel úgy látják, hogy a sebezhetőségek, a támadások kivédésére csak egy ilyen, a harmadik feleket kizáró infrastruktúra alkalmas.

Hirdetés

A tudósítás szerint ezt a folyamatot felgyorsította, hogy az amerikai hatóságok a vállalat vezetői szerint igen kockázatos módon információk kiadására akarják rábírni az Apple-t.

A riport szerint azért akarják saját kézbe venni a hardveres infrastruktúrát, mivel jelentések szólnak arról, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok a hozzáférés biztosítása érdekében már a hardverek szállítóit is arra veszik rá, hogy kiskapukat hagyjanak nekik berendezéseikben, illetve a gyártás és a kiszállítás közben harmadik felek saját céljaikat szolgáló alkatrészeket és szoftvereket építenek a hardverekbe.

A híradást az Apple nem kívánta kommentálni.

Ha az Apple valóban egy teljesen saját, az alapoktól kezdve saját maga által kiépített hardverbázist hoz létre, az mindenképp szokatlan lesz, mivel a legnagyobb IT-vállalatok is jelentős részben bérlik a kapacitásokat. A céges ellenállás új fejezetéhez érkezhetünk el, mely egészen biztosan tovább élezi a konfliktusokat az állami hatóságok és a magánszféra között.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények