Hirdetés

Az Apple köteles átadni a Samsungnak a licencszerződést

Egy amerikai bíróság úgy rendelkezett, hogy az Apple-nek ki kell adnia a HTC-vel november 10-én megkötött tízéves licencmegállapodás részleteit a versenytárs Samsungnak.

Hirdetés

A Samsung nyilvánvalóan azért kíváncsi a szerződés pontjaira konkrétan is, mivel az egyezségről csak egy szűkszavú tájékoztatót adtak ki a vállalatok, így például nem tudni a leglényegesebbet sem, azt, hogy milyen szabadalmakra vonatkozik a kölcsönös licenc. A dél-koreai gyártó számára létkérdés lehet, hogy az Apple-lel folytatott, vérre menő szabadalmi küzdelemben nyílnak-e új frontok: vagyis az Apple a HTC szabadalmaira alapozva indíthat-e új pereket.

A bíróság most elfogadta a Samsung érvelését, mely szerint „szinte bizonyos”, hogy a megállapodásban szerepelnek számukra fontos szabadalmak, ezért kimondták, hogy az Apple-nek „haladéktalanul” át kell adnia a szerződés másolatát a konkurens vállalatnak.

A Samsung egyébként várhatóan visszavágásra készül, nemrég ugyanis a Korea Times idézte a Samsung mobilos üzletágának vezetőjét, Shin Jong-kyunt , aki elmondta, hogy az USA-ban a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) újratárgyalja a Samsung egyszer már elutasított panaszát az Apple szabadalomsértéseiről. A vezető megígérte, hogy jogászaik „most jobbak lesznek”, mint korábban, és győzni akarnak, mivel az Apple a Samsung vezeték nélküli megoldásai nélkül nem tudna iPhone-t gyártani.

Azóta történt

Előzmények