Gyorsabb processzorokat kapnak az új MacBook Prók

Hirdetés

Egy ideje már tudni lehet, hogy a legutóbb az év elején frissített MacBook Pro széria hamarosan új konfigurációkkal frissül (az Apple-nél körülbelül ilyen időközönként érkeznek az új masinák), ahogy abban sincs semmi meglepő, hogy ezek elődeiknél erősebb processzorokkal lesznek szerelve, ez a modellfrissítés egyik lényege. Mégis üde színfoltként hat a hír, hogy az Apple honlapján keresztül kvázi kiszivárgott az, hogy milyen órajelbeli emelésre számíthatunk.

Ha az Apple oldalán lefuttatunk egy keresést a MacBook Pro kulcsszavakra, kapunk egy listát a jelenlegi modellekkel és mindenféle kiegészítőkkel, melyek között két furcsa mező is szerepel: Macbook Pro Memory Model, mely novemberben érkezik. Ha rájuk kattintunk, nem létező oldalakra jutunk el, melyek URL-je viszont beszédes:

  • http://store.apple.com/us/product/ME_17_2_33_MBP?mco=MTY3ODQ5OTY
  • http://store.apple.com/us/product/ME_17_2_4_MBP_PREV?mco=MTY3ODQ5OTY

Két darab 17 hüvelykes kijezővel szerelt gépről van szó, az órajelek a számok alapján 2,33 és 2,4 GHz, ami magasabb, mint a jelenleg is kapható gépek 2 és 2,2 GHz-es értékei. Körülbelül ilyen órajelbeli emelésre lehetett számítani az Intel i7 processzoroknál, a fontosabb kérdés az, hogy a kisebb kijelzővel szerelt gépeknél milyen változások lesznek, bekerül-e egy négymagos processzor a 13 hüvelykes modellbe, netán kap-e valamilyen grafikus gyorsítóchipet a Sandy Bridge processzor beépített GPU-ja mellé. Mivel az Intel négymagos mobil processzorainak fogyasztása még mindig 45 watt, a kétmagosok 35 wattja ideálisabbnak tűnik a kisebb fizikai méretű és ebből adódóan kisebb akkumulátorral rendelkező masinák mellé. Az viszont szinte biztos, hogy az új MacBook Airből ismert, javított Bluetooth-vezérlőt megkapják majd a friss modellek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények