Kínából Indiába és Vietnámba viszi az eszközeinek gyártását az Apple

Szép lassan az iPhone mobilok és az iPad táblagépek gyártását is átköltözteti Indiába és Vietnámba az Apple.

A jelentések szerint az Apple fokozatosan költözteti el az eszközeinek gyártását Kínából, a jövőben Indiában és Vietnámban működő gyárakra építene a cég.

Hirdetés

A Nikkei Asia jól értesült forrásai úgy tudják, hogy az Apple szélesíteni akarja a gyártópartnereinek listáját, méghozzá az Amerika és Kína közötti feszültségek miatt. Az indiai gyárak már ebben a negyedévben megkezdik az iPhone 12 mobilok termelését, míg Vietnámban iPadek és HomePod minik készülnek.

Az Apple egyre csak fokozza az iparági jelentések szerint az indiai és vietnámi gyártást, és ugyanitt pörgetik fel az AirPods széria és a MacBookok termelését is.

Az iparági források azt állítják, hogy az amerikai cégek sorra vonulnak ki Kínából, annak ellenére is, hogy Amerikának új elnöke van. Ráadásul nem csak a gyártási partnerek színesítéséről van szó, maga az Apple is a legsikeresebb, kulcsfontosságú termékeinek gyártását viszi át más országokba a beszállítólánc szerint.

Az Apple egyik legfőbb partnere, a Foxconn maga is 270 millió dollárt költött egy új, Vietnámban épített gyárra. Az összképet az Amerika – Kína közötti helyet mellett árnyalják még a munkaerő-költségek és a világjárvány hatásaira megváltozott beszállítólánc helyzete is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények