Jól járhat az Apple az EU USB-C-s kényszerével

Elemzők szerint csak bátorítani kell az Apple felhasználóit, hogy USB-C-s, új termékeket vegyenek, és még pozitív is lehet az EU-s előírás a cupertinói cég számára.

Az EU 2024 őszétől kötelezővé tette az USB-C port használatát számos eszközön, így okostelefonokon is (de a döntés a legtöbb elektronikai eszközt érinti). A változtatás részleteiről, határidőkről ebben a cikkben értekeztünk.

Természetesen gyakran megemlítik az ügy kapcsán, hogy az előírás legnagyobb mértékben az Apple-t érinti. Az elemzők ugyanakkor arról beszélnek, hogy a változás igazából pozitív lehet az Apple számára, mindössze bátorítania kell a cégnek a felhasználóit, hogy az új termékeit vegyék meg, és ne a régebbi, USB-C nélküli modelleket válasszák.


[+]

Ezt az elméletet támasztja alá, hogy az Apple-t kiszolgáló európai félvezetőgyártók (STMicro, Infineon, például) részvény-árfolyama a hírek hatására érezhetőek emelkedett.

Az Apple a múltban egyébként többször tiltakozott az EU terve ellen, azt állítva, hogy az árt az innovációnak és e-hulladékok tömegét szabadítja ránk. Az Apple-t a kritikusok ugyanezzel vádolták a Lightning porthoz ragaszkodás és a mobilos töltő dobozból kihagyása, külön szállítása és forgalmazása miatt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények