Megint eldurrant egy iPhone

Az újabb baleset megint Franciaországban történt, s most egy biztonsági őr sérült meg a készülék hibája miatt.

Az AFP ma számolt be arról, hogy Franciaországban újabb sérülést okozott egy „robbanós iPhone”, ezúttal egy biztonsági őr arcát sebezte meg a felrobbanó készülék.

Mint korábban beszámoltunk róla, hibás Apple-termékek eddig már kétszer hozták veszélybe használóikat Európában: Liverpoolban a lélekjelenlétét el nem vesztő apának még sikerült kidobnia az ajtón a leejtés után „sistergő, gőzölgő” iPodot, de egy francia fiúnak már nem volt ekkora szerencséje: a felrobbant iPhone   megsértette a szemét. A második eset után az Európai Unió vizsgálatot is indított a körülmények tisztázása végett.

A mostani esetben Yassine Bouhadi, egy szupermarket 26 éves biztonsági őre az áldozat, akinek a kezében SMS-ezés közben robbant fel az iPhone hétfőn, s a kijelző szilánkjai eltalálták az arcát. A sértett a híradás szerint végtelenül dühös, s követeli vissza a 600 eurós (160 ezer forintos) vételárat, melyet három hónapja fizetett ki a készülékért.

Az illetékes francia hatóság, a versenyügyi és fogyasztóvédelmi ügyekben eljáró DGCCRF (Direction générale de la concurrence, de la consommation et de la répression des fraudes) szóvivője azt nyilatkozta, hogy a korábbi eset kapcsán már elindítottak egy vizsgálatot, s most természetesen kiterjesztik ezt Bouhadi ügyére is.

Az Apple a korábbi eset kapcsán az érdeklődő európai hatóságokat biztosította afelől, hogy csak „elszigetelt esetekről” van szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények