Február végén kezdik gyártani az iPad 2-t

Az eredeti iPadet is gyártó Foxconn Electronics száz napon belül, várhatóan február végén kezdi meg a táblagép második generációjának szállítását – írja a helyi alkatrész- és hardvergyártókkal jó kapcsolatot ápoló tajvani DigiTimes. A lap forrásai szerint az első megrendelés 400–600 ezer készülékre szól.

Hirdetés

A híradás azt állítja, hogy az Apple valamivel korábban, már januárban szerette volna sorozatgyártásban tudni az iPad 2-t, de mivel a gép firmware-én még dolgoznak, ezt a tervet nem sikerül tartani. Az új modellt a Foxconn sencseni gyárkomplexumában gyártják majd, mivel az új, csengtui üzemben egyelőre még pilotgyártás folyik. Az eredeti modell előállításával várhatóan február elején állnak majd le.

A DigiTimes már korábban is arról számolt be, hogy forrásai szerint a második generációs iPad sorozatgyártása februárban indul meg, és a terméket még 2011 első negyedévében bejelentik. E menetrend szerint az új készülék – a cég szokásos 12 hónapos termékciklusa szerint – körülbelül egy évvel az első generáció után, jó eséllyel jövő áprilisban kerül majd piacra.

Az Apple termékeivel kapcsolatos híreket közlő AppleInsider már hónapokkal ezelőtt azt írta, hogy az új modell fejlesztése a tesztelés előrehaladott fázisában jár. Steve Jobs cége természetesen semmilyen információt nem közölt eddig a termékről, de a várakozások szerint a második generációban már lesz kamera – ezt hiányolták leginkább az első vásárlók –, és így támogatni fogja az iPhone 4-gyel bevezetett és a legújabb iPod touchban is elérhető videotelefonálási alkalmazást, a FaceTime-ot. A várt újítások között van még a giroszkóp, a nagyobb felbontású kijelző, a gyorsabb processzor és az újszerű, egyetlen darabból álló alumínium váz.

Az áprilisban kiadott iPadből az erős kereslet és a kezdeti gyártási nehézségek miatt hónapokon át szűkös volt a kínálat, a szállítások csak a nyáron váltak olajozottá azokban az országokban is, ahol egyáltalán bevezették a terméket. Az iSuppli piackutató előrejelzése szerint az idén világszerte 15,6 millió tablet talál gazdára, ebből 13,8 millió iPad lesz.

Azóta történt

Előzmények