2017. október 22., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Biztonság rovat

Az Apple mérnökei inkább felmondanak, de nem segítenek az FBI-nak

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: The New York Times

A szakemberek egy tudósítás szerint nem hajlandóak azt a rendszert megtörni, amit maguk fejlesztettek.

Hirdetés

Több olyan Apple-alkalmazott is van, akik azt fontolgatják, hogy ha a Szövetségi Nyomozóirodának sikerül bírósági úton rákényszeríteni a vállalatot, hogy technológiai segítséget adjanak az iPhone védelmének megkerüléséhez, akkor inkább benyújtják a felmondásukat, de nem végzik el a munkát – írja riportjában a The New York Times. Az információ több jelenlegi, illetve korábbi alkalmazottól származik, de az Apple nem kommentálta a híradást.

Ahogy már az IT café is többször beszámolt róla, heves küzdelem dúl az FBI és az Apple (valamint az őket támogató nagy IT-vállalatok) között, mivel az iPhone gyártója nem hajlandó végrehajtani egy bírósági határozatot, mely arra kötelezi a vállalatot, hogy egy terroristától lefoglalt telefon adataihoz való hozzáférés érdekében készítsenek egy olyan szoftvert, mellyel megkerülhető az iPhone (pontosabban: az iOS) biztonsági rendszere. Az Apple arra hivatkozással utasította vissza ezt, mivel úgy vélik, hogy nem látják biztosítottnak azt, hogy a megoldást csak az adott esetben fogják használni, illetve egy ilyen szoftver elkészítése kockáztatná az összes hasonló készülék adatbiztonságát. Tim Cook, a vállalat vezetője kijelentette, hogy az ügyben a törvényhozásnak kell állást foglalnia.

A riport szerint a magasan képzett mérnökök távozása okozhatna gondokat, mivel köztük olyanok is vannak, akik az Apple legjobb biztonsági szakértői közé tartoznak, kulcsszerepük volt a jelenlegi biztonsági rendszerek kifejlesztésében – az Apple korábban már közölte a bírósághoz benyújtott beadványában, hogy ha mégis meg kell írniuk a „GovtOS”-t, az körülbelül egy hónapra foglalna le 6-10 szoftverfejlesztő mérnököt.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.