Hirdetés

Rábólintott az Epic Games piacterére az Apple

Jóváhagyta az Epic Games piactér-alkalmazását az Apple Európában.

Az Apple még múlt pénteken döntött arról, hogy jóváhagyja az Epic Games piactér-alkalmazását az iPhone és iPad készülékekre Európában. Minderre azután került sor, hogy a Fortnite-ról is ismert cég kiterjesztette az Apple elleni harcát, és legutóbb azzal vádolta, hogy ellehetetleníti a saját alkalmazásboltját Apple készülékekre.

Az Apple szerint a helyzetnek semmi köze nem volt a Fortnite apphoz, ami már egyébként is zöld utat kapott.

A fejlesztők és trösztellenes hatóságok kritizálták az Apple szoros irányítását az appok kapcsán, a bejelentés előtt az Epic pedig azt állította, hogy az Apple már kétszer is visszautasította az alkalmazásbolt dokumentumait, méghozzá bizonyos gombok és címkék dizájnja miatt, mert azok hasonlítottak az App Store-ban látottakhoz. A platformszerte használt „Install” és „In-app purchases” kifejezéseket használta az Epic, amely a szabványokat igyekezett követni az iOS-es appok gombjainál is. Az Epic azzal vádolta az Apple-t, hogy megszegi a DMA-t ezekkel a visszautasításokkal, és felkeresték az EB-t.

Az EB az ellenőrzések és hitelesítések kapcsán vizsgálatot indított.

Az Apple és az Epic 2020 óta van jogi vitában egymással, ami még a 30 százalékos hozzájárulási díj miatt robbant ki.

Az Apple idén kénytelen volt számos változtatást eszközölni a márciusban életbe lépő DMA miatt. Az iPhone-okra engedélyezték az alternatív alkalmazásboltokat és az in-app vásárlásokat bonyolító rendszer megkerülését. Van azonban alaptechnológiai díj, amit számos fejlesztő sérelmez.

Azóta történt

Előzmények