A befektetőket nyugtatja az Amazon és az Apple

A befektetők alapvetően lassulásra és recesszióra készülnek, pár tech óriás (köztük az Amazon és az Apple) azonban meglepően erős eredményeket értek el, és nyugtatják a befektetőket.

Miután a legtöbb technológiai óriással ellentétben az Amazon és az Apple a recessziótól rettegett időszakban nem látványos csökkenéseket mutatott fel, hanem felülmúlta az elemzői várakozásokat; csak a múlt hét végén 175 milliárd dollárral nőtt a két vállalat piaci értéke.

Ez és a két cég kommunikációja nyugtatja a befektetőket, akik súlyosbodó lassulástól és recessziótól tartanak. Az elemzők elismerik, hogy a fenti cégek sem úszhatják meg a globális gazdasági gondokat, ugyanakkor a fogyasztói költekezés visszaesése nem ezekre a vállalatokra hat majd.

Több elemzés is előkerült a napokban a vállalatok saját kommunikációja mellett, ezek alapján az Amazon és az Apple is részben a vagyonosabb ügyfélkörnek köszönheti a menetelést, utóbbi továbbá annak, hogy az iPhone-ok iránti kereslet még a lejtőn lefelé guruló mobilpiac mellett is erős. Így az elemzők tippje szerint az Amazon és az Apple részvényei biztos pontot jelentenek a befektetők számára – persze akadnak, akik nem osztják ezt a nézetet.

Hasonlóan felülmúlta egyébként az elemzők várakozásait még az Alphabet és a Microsoft is.

Azóta történt

Előzmények