AI-tilalmat vezetett be a dolgozóknál az Apple

Saját, hasonló technológiákon dolgozik az Apple a jelentések szerint, ezért rendelt el ChatGPT- és AI-tilalmat a dolgozói körében.

A The Wall Street Journal még a múlt hét végén közölte, hogy forrásai szerint az Apple megtiltotta a dolgozói számára, hogy a ChatGPT-t vagy más külső AI-alapú eszközt használjanak – ennek oka pedig az lehet, hogy hasonló, saját technológiákon dolgozik a cég.

Hirdetés

Gépi tanulás és AI kapcsán 176 új pozícióra toboroz dolgozókat az Apple, ebből 68 a Siri, 52 az iOS, 46 a macOS részlegekhez kapcsolódik.

Érthető módon az Apple a bizalmas adatok kiszivárgása miatt aggódik, az AI-programok használatakor. Éppen ezért a Microsoft tulajdonában lévő GitHub Copilot használatát sem javasolják a szoftveres kódok írásának automatizálásához.

A Samsung hasonló módon égette meg magát nemrég.

Az OpenAI a múlt hónapban mutatott be inkognitómódot, ami elvileg nem menti a beszélgetési előzményeket és nem használja az AI tréningezésére az adatokat – de a részletekből kiderült, hogy egy időre azért minden eltárolnak.

Az OpenAI a napokban adta ki az USA-ban az iOS rendszerre írt ChatGPT appot, hamarosan jön Androidra is ez.

Közben az EU, az USA és Kína is nagy erőkkel dolgozik az AI-szektor mielőbbi alapos szabályozásán, a szakemberek és az átlagemberek pedig egyre jobban tartanak az újítások következményeitől.

Azóta történt

Előzmények