Az Apple 5 év alatt 430 milliárd dollárt költ el befektetésekre Amerikában

A tervezettnél is több pénzt szán amerikai befektetésekre az Apple, a keretből például Észak-Karolinában is építenek egy új kampuszt.

Az Apple 2018-ban árulta el, hogy egy 5 éves terv keretében 350 milliárd dollárt költ majd el amerikai befektetésekre. Most bejelentették, hogy ezt az összeget 20 százalékkal megemelik, 430 milliárd dollárra.

Ennek részeként egy 3000 dolgozót foglalkozó kampuszt hoznak létre Észak-Karolinában és további 80 milliárd dollárt fektetnek be az országban. Utóbbit amerikai beszállítókra, adatközpontokra költik, többek között.

Az amerikai tech cégek mostanában országszerte igyekeznek terjeszkedni, a Google 1 milliárd dolláros kampuszt épít például New Yorkban, az Amazon Virginia államba viszi a második főhadiszállását, az Oracle pedig Texasba költözik. Az Apple Észak-Karolinában egy 100 millió dolláros alappal kívánja támogatni az iskolákat és közösségeket továbbá, az állam legszegényebb megyéiben pedig segíti majd a kritikus infrastruktúra kiépítését (szélessávú internet, utak, hidak, iskolák).

Tim Cook, a cég ügyvezetője szerint az újjáépítés időszakában az Apple elkötelezi magát az amerikai innováció és gyártás mellett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények