HP-bomba: licencelik a WebOS-t

Hirdetés

Kis hír, de nagyot robbant: a HP tavaly év végén pozícióba került, már eddig több, a szakmát sokkoló intézkedést meghozó vezérigazgatója, Leo Apotheker ma a D9 konferencián egy interjú közben elejtett egy mondatot, melyből az derül ki, hogy cége nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a tavaly tavasszal a Palm felvásárlásával megszerzett operációs rendszerüket, a WebOS-t licencelnék más gyártóknak is.

Apotheker egy kérdésre válaszolva hozta fel a témát, és kifejtette, hogy a WebOS egy egyedülállóan magas minőségű operációs rendszer, és helytelen lenne arra gondolni, hogy csak a HP gépein teljesít kimagaslóan. A vezérigazgató úgy véli, mindazok számára, akik különféle hardvereken szeretnék ezt futtatni, meg kell adni a lehetőséget, és a HP elérhetővé teszi a szoftvert a nagyvállalatoknak csakúgy, mint a kis- és közepes vállalkozásoknak. Egy újabb kérdésre a lehetséges partnerek között megemlítette a tajvani HTC-t, mely egyébként több androidos eszközt is kínál nagy üzleti sikerrel.

A helyszínen lévő szakembereket és újságírókat roppant mód meglepte Apotheker bejelentése, mivel azt tudták, hogy a Palmtól megszerzett szoftver továbbfejlesztésébe a HP rengeteg energiát és pénzt ölt, ám azt feltételezték, hogy a cég saját termékei számára tették ezt, például a nyáron megjelenő első tabletjük, a Touchpad számára, de az szinte senkinek nem jutott eszébe, hogy ezt a szoftvert esetleg a versenytársak számára is elérhetővé teszik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP
  • HTC

Azóta történt

Előzmények