Apple-gépparkot vásárolt a Kaposvári Egyetem

Az Apple termékeit Magyarországon forgalmazó Apcom és a Kaposvári Egyetem ma együttműködési megállapodást írt alá, melynek részeként az oktatási intézmény művészeti kara 110 darab iMac számítógépet vásárol, és ezzel létrehozza hazánk első, kizárólag Macintosh gépekkel felszerelt egyetemi karát. A gépeket elsősorban a kreatív tantárgyak oktatásában, valamint a művészek felvételeinek utóvágásában használják. Az Apcom 3 millió forint értékben Final Cut Studio programcsomagokkal támogatja a képzést.

Az együttműködés értelmében a Kaposvári Egyetem egy Apple által akkreditált képzési központot is létre fog hozni, melynek részét képezi az ún. AATCe (Apple Authorized Training Center for Education), illetve RTC (Regional Training Center) képzés is. Az AATCe tanfolyamokon az egyetem hallgatói ismerkedhetnek meg a Mac számítógépek használatával, valamint az audiovizuális szerkesztés és alkotás gyakorlatával. Az RTC ingyenes tréningjei pedig a régió tanárainak nyújtanak segítséget abban, hogy hogyan használják a számítógépet az oktatásban.

A megállapodás keretében az Apcom oktatási partnerei segítségével technikai támogatást is biztosít az egyetem számára, többek között videokonferenciák megvalósításához. A tervek között szerepel az is, hogy a két fél együttműködik a jövőben közös távoktatási rendszerek, szakmai és kutatási programok kialakításában – áll az Apcom közleményében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apcom

Azóta történt

Előzmények