Bővülhet a MinDig TV csatornakínálata

A héten a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Antenna Hungária aláírta a digitális földfelszíni televíziós és rádiós műsorszóró hálózatok üzemeltetési jogosultságára vonatkozó, 2008 szeptemberében megkötött hatósági szerződések módosítását – jelentette be ma a hatóság. A változtatás több célt is szolgál: elősegíti a digitális átállás végrehajtását, javítja a digitális földfelszíni műsorszórás elérhetőségét, valamint tovább élénkíti a televíziós műsorterjesztési platformok közötti versenyt, ami a magasabb színvonalú szolgáltatás lehetőségét biztosítja az ügyfeleknek.

A megállapodás az Antenna Hungária számára megadja a lehetőséget arra, hogy az eddig a DVB-H (digitális mobiltelevíziózás) sugárzásra kijelölt „B” jelű multiplexet ezentúl DVB-T (digitális földfelszíni televíziózás) célra használja. E döntésre – minthogy a mobiltelevíziós DVB-H platform hazánkban érdeklődés hiányában megbukott, és így a multiplex kihasználatlan volt – a távközlési vállalat hosszú ideje várt. Az újabb multiplex használatba vételével bővíteni lehet a csatornakínálatot, illetve javítani lehet a sugárzott csatornák minőségét.

A két fél megállapodott továbbá arról is, hogy szorosan együttműködnek az analóg lekapcsolási stratégia végrehajtása kapcsán annak érdekében, hogy a lekapcsolásban érintett háztartások ne maradjanak ingyenes televíziózási lehetőség nélkül. A digitális földfelszíni televíziós hálózatok kiépítésének ütemezésével kapcsolatban az Antenna Hungária korábbi szerződésben foglaltakon túl további fejlesztéseket vállalt – közölte az NMHH a részletek ismertetése nélkül.

Azóta történt

Előzmények